Kopūstų suktinukai gaunasi sultingesni ir švelnesni: netikėtas receptas be vieno kopūsto lapo

Tradiciniams kopūstų suktinukams reikia daug laiko – paruošti kopūstų lapus, suvynioti įdarą ir ilgai troškinti. Daugelis virėjų ieško būdų, kaip supaprastinti gaminimo procesą arba paįvairinti įprastą patiekalą.

Alternatyvūs kopūstų suktinukų receptai leidžia sutrumpinti kepimo laiką ir atrasti naujų skonių derinių. Kopūstų pakeitimas kitais ingredientais leidžia eksperimentuoti su tekstūra ir skoniu. Kai kurie variantai iškepa žymiai greičiau nei klasikiniai kopūstų suktinukai. Dėl tingių kopūstų suktinukų nereikia nieko vynioti. Pažvelkime į pagrindinius kopūstų suktinukų gaminimo be tradicinių kopūstų metodus.

Klasikinius baltagūžius kopūstus galima pakeisti keliais alternatyviais įvyniojimais. Azijos virtuvėje vynuogių lapai naudojami dolmai – mėsa įdarytų kopūstų suktinukų versijai gaminti. Pekininiai kopūstai išverda greičiau nei įprasti, yra minkštesni ir tokie pat skanūs. Mangoldai arba šveicariški lapiniai kopūstai taip pat tinka maltai mėsai įvynioti.

Įdomus variantas – cukinijų suktinukai. Cukinija plonai supjaustoma daržovių skustuku, ant kiekvienos riekelės krašto dedama įdaro ir suktinukai susukami. Iškepti suktinukai troškinami pomidorų padaže apie 40 minučių.

Lavašas siūlo dar daugiau galimybių. Malta mėsa suvyniojama į plonus lavašo lakštus, suformuojant ritinėlius, o tada troškinama kečupe orkaitėje, kol iškepa.

Tingų kopūstų suktinukų vyniojimo procesas visiškai nereikalingas. Jų skonis panašus į kotletų, tačiau juos daug lengviau paruošti nei klasikinius.

Norėdami paruošti tingių kopūstų suktinukus, jums reikės:

Žingsnis po žingsnio paruošimas:

  1. Ryžius kelis kartus nuplaukite ir virkite, kol pusiau išvirs (10 minučių), arba užpilkite verdančiu vandeniu 20 minučių.
  2. Svogūną ir morką susmulkinkite ir kepkite keptuvėje su šaukštu aliejaus, kol suminkštės.
  3. Į maltą mėsą sudėkite keptas daržoves, virtus ryžius, druską ir pasirinktus prieskonius. Gerai išmaišykite.
  4. Iš gautos masės suformuokite pailgus kopūstų suktinukus.
  5. Kepkite gabalėlius ant didelės ugnies 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kad išsiskirtų sultys.
  6. Sumažinkite ugnį iki minimumo. Sumaišykite vandenį, pomidorų pastą ir grietinę iki vientisos masės. Padažą pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  7. Supilkite padažą į keptuvę su kopūstų suktinukais ir įdėkite lauro lapą.
  8. Troškinkite uždengę apie 15 minučių.

Alternatyvus būdas – kepti orkaitėje 190 °C temperatūroje 50 minučių. Iškepti kopūstų suktinukai yra sultingi ir kvapnūs, o kepimo laikas yra žymiai trumpesnis nei pagal klasikinį receptą.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *