Tobulas bulvių troškinys kaip vaikystėje: traški plutelė, minkštas vidus ir nepakartojamas skonis

bulvių troškinys

Nėra nieko jaukesnio už karštą bulvių troškinį, kuris primena vaikystės dienas ir namų šilumą. Tai patiekalas, kurį galima ruošti visai šeimai – paprastas, sotus ir visada pavykstantis. Tačiau tam, kad bulvių troškinys neiširtų ir iškeptų tolygiai, reikia žinoti keletą gudrybių. Dalinamės patikrintu receptu, kuris sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius.

Paprastas bulvių troškinys iš žalių bulvių
Šis receptas nereikalauja jokių kulinarinių įgūdžių – viskas paruošiama vos per kelias minutes. Pakanka sumaišyti ingredientus, supilti į formą ir pašauti į orkaitę. Rezultatas – kvapnus, traškus ir neįtikėtinai skanus patiekalas.

Reikės:
• 3 vidutinių bulvių
• 3 kiaušinių
• 1 pomidoro
• 1 paprikos
• 1 svogūno
• šiek tiek žalio svogūno
• ½ stiklinės pieno
• ½ stiklinės augalinio aliejaus
• 1½ stiklinės miltų
• 50 g tarkuoto sūrio
• druskos ir paprikų mišinio pagal skonį

Kaip paruošti:

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai išplakite šluotele.
  2. Bulves nulupkite, sutarkuokite smulkia tarka ir nuspauskite skysčio perteklių. Sudėkite į dubenį su kiaušiniais ir išmaišykite.
  3. Pomidorą supjaustykite gabalėliais, smulkiai supjaustykite papriką, svogūną ir žalumynus – viską suberkite į dubenį.
  4. Supilkite pieną ir aliejų, pagardinkite druska bei prieskoniais, išmaišykite.
  5. Įmaišykite miltus – tešla turi būti tirštesnė, bet ne kieta.
  6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi ir supilkite mišinį.
  7. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
  8. Kepkite 25–30 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.

Rezultatas – kaip iš vaikystės
Iš orkaitės ištrauksite kvapnų bulvių apkepą su traškia sūrio plutele ir minkštu, sultingu vidumi.

Jis tiks tiek pietums, tiek vakarienei, o likučius galima pasišildyti kitą dieną – skonis bus dar geresnis.

Patarimas: norint, kad troškinys nesubyrėtų, būtinai nuspauskite iš bulvių skystį ir neišmeskite per daug miltų – jie suriš visą masę, bet nepadarys jos gumine.

Šis paprastas patiekalas ne tik pigus ir greitas, bet ir visada pavyksta – būtent toks, kokį gamindavo darželyje ar močiutės virtuvėje.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *